top of page
DSC_0173.jpg

Aquatische ecologie

Nederland is een waterrijk land en kent hierdoor een unieke natuur.

Het in stand houden van deze ecosystemen is complex, het hanteren van een goede ecologische waterkwaliteit is hierbij van groot belang.

 

De ecologische en chemische waterkwaliteit staat centraal in het beheer van deze wateren. Zoals visstandsbeheer, natuurvriendelijke oevers, vismigratie, onderhoud en maaibeheer.

Waterrijke natuur in Nederland

Uhlelo kan ondersteunen, adviseren en begeleiden bij verschillende projecten. Zo kunnen wij wateren toetsen volgens de STOWA sleutelfactoren en aan de hand van de  Kaderrichtlijn Water (KRW). Op deze manier brengen we knelpunten en invloeden snel in kaart en worden maatregelen gericht aanbevolen. Zo wordt er gewerkt naar de gewenste KRW doelstellingen van het desbetreffende water.

 

Door kanalisatie en het vastleggen van rivieren, beken en watergangen wordt de waterrijke natuur van Nederland steeds uniformer. Op deze manier vervalt de dynamiek in het watersysteem. Hierdoor kan de soortsamenstelling uniformer worden. Doelsoorten kunnen verdwijnen waarna exoten de kop opsteken. Door systematisch naar deze problemen te kijken zetten wij voor ieder vraagstuk een unieke maar effectieve aanpak op.

WhatsApp Image 2022-04-22 at 12.37.00 PM (4).jpeg
WhatsApp Image 2022-04-22 at 12.37.00 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-08-02 at 12.03.10.jpeg
bottom of page