top of page
Egel | Uhlelo Ecologisch onderzoek

De enige Eco-Check in Nederland

Goed voorbereid beginnen met een kleinschalige verbouwing, zoals het isoleren van je woning, de tuin herinrichten of het plaatsen van een dakkapel?

 

Vergeet dan de (beschermde) flora en fauna niet! Ook in jouw omgeving komen deze soorten voor. De Eco-Check voorkomt dat beschermde soorten in gevaar komen. Als enige in Nederland bieden wij de Eco-Check aan, duidelijk snel en speciaal voor particulieren. 

Nabije omgeving

Regelmatig wordt er tijdens de uitvoering van kleinschalige verbouwingen niet gedacht aan de beschermde flora en fauna. Doorgaans komt dit door onwetendheid, we weten namelijk niet hoe alle soorten eruit zien of welke functie ze hebben. Dit resulteert dikwijls in schade aan beschermde flora en fauna. Dat wil toch niemand!? 

Bescherming

Hoe we dit met zijn allen voorkomen?

 

De eerste stap van het bouwproces is het aanvragen van een Eco-Check.

Uhlelo biedt als enige in Nederland de Eco-Check aan. De situatieschets is volledig gebaseerd op jouw situatie en is gemaakt door ervaren ecologen. Helder en diplomatiek ecologisch advies.

De eerste stap

De Eco-Check brengt de aanwezige beschermde flora en fauna in kaart. Het beschrijft wat je zelf kan doen om de soorten in jouw omgeving te beschermen en ontlasten.

 

Het voorkomt schade aan beschermde flora en fauna tijdens ruimtelijke ingrepen. Laat dus tijdig een Eco-Check uitvoeren!

Vlinder Uhlelo
Egel 2 | Uhlelo Ecologisch onderzoek
Lieveheersbeestje Uhlelo
Libel Uhlelo
Ooievaar Uhlelo
Bij Uhlelo
Pad Uhlelo
Fuut Uhlelo

Tijdelijke aanbieding

Voor een vast tarief komen wij bij je op locatie om de Eco-Check uit te voeren. Aan de hand hiervan weet je precies wat je te wachten staat bij een verbouwing of renovatie. Hiermee voorkom je dat beschermde soorten in jouw omgeving in het geding komen tijdens de ruimtelijke ingreep. 

Roodborstje Uhlelo
bottom of page