top of page
WhatsApp Image 2022-04-22 at 12.37.00 PM (2).jpeg

Exoten managementplan

Exoten komen steeds vaker in het nieuws en worden daarin doorgaans in een slecht daglicht gesteld. Ze worden als groot maatschappelijk probleem voorgedragen. Wij vinden het belangrijk om verder te kijken. Niet alleen als oorzaak van bepaalde problemen, maar het vooral te bezien vanuit het gehele ecosysteem.

 

Bij Uhlelo hebben we een innovatieve kijk op exoten en ben je dus aan het juiste adres als je hulp nodig hebt bij het opstellen van bijvoorbeeld een managementplan voor uitheemse soorten!

Innovatieve monitoringstechnieken

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vraagt aan provincies om een managementplan op te stellen, voor de aanpak van invasieve exoten. Ook Waterschappen en het Rijk hebben verantwoordelijkheid voor bepaalde exoten (Beverrat en Amerikaanse rivierkreeften/Wolhandkrab).

 

Schakel Uhlelo in voor het opstellen van toegepast wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van exoten. Voor monitoring van (meta) populaties, verspreiding, dichtheid, dynamiek etc., bestrijdingsmaatregelen en managementplannen. Ook voor de uitvoering en beoordeling van een bestaand managementplan staan wij klaar.

Wij zijn als organisatie nauw betrokken bij het in kaart brengen van de ecologische effecten van de Beverrat in het rivierengebied. Hier hebben wij een Europees ecologisch monitoringsprotocol opgesteld, waarin wij gebruik maken van innovatieve monitoringstechnieken.

Lasius neglectus_edited.jpg
Exoten Muskusrat.jpg
Amerikaanse rivierkreeft jong.HEIC
bottom of page