top of page
Soortenmanagementplan | Uhlelo Ecologisch onderzoek

Soortenmanagementplan

Het soortenmanagementplan brengt grootschalig in kaart waar populaties zich huisvesten. Het wordt als grondslag gebruikt bij een gebiedsgerichte vergunning. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat ruimtelijke ingrepen voor meerdere jaren uitgevoerd kunnen worden. 

 

Renovatieprojecten, bouwen en het verduurzamen van woningen vormen een bedreiging voor gebouw bewonende soorten, zoals huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Om niet voor grote verrassingen te staan, vraag je gelijk een soortenmanagementplan aan.

Gebiedsgericht onderzoek

Normaal gesproken wordt er per plangebied een quickscan en aanvullend onderzoek uitgevoerd. Omdat dit per plangebied gebeurt zijn het veel kleine maar langdurige projecten. Hierdoor kan de doorlooptijd van het project flink vertraagd worden. 

 

Het soortenmanagementplan biedt uitkomst. Door de beschermde soorten in één keer in kaart te brengen, hou je vaart in de projecten. Het beschrijft per plangebied de huidige staat van instandhouding van de soorten. Hoe de soorten worden beschermd en de populaties worden versterkt. Hoe de negatieve effecten van de ruimtelijke ingrepen voorkomen kunnen worden.

Wat de maatregelen zijn om soorten te mitigeren of te compenseren.

 

Uhlelo kan o.a. het soortenmanagementplan voor woningcorporaties en gemeenten uitvoeren. Het soortenmanagementplan is de uitkomst voor project, doorlooptijd en soortbescherming.

 

Bij Uhlelo regel je het in één keer, wel zo duidelijk en efficiënt.

nils-bouillard-Wqw32UCPYw8-unsplash_edited.jpg
honingbij.png
f.eu1.jwwb.nl_public_y_o_q_temp-dummksvxlkwkgzhuukut_vzptpg_7441571036_25a9acc9b3_c.webp
bottom of page