top of page
Vleermuis 1 | Uhlelo Ecologisch onderzoek

Ecologisch onderzoek door
heel Nederland

Uhlelo is een landelijke organisatie. Wij voeren door heel Nederland ecologisch onderzoek uit. Wij zijn te vinden bij plangebieden in iedere provincie. Dus ook altijd bij jou in de buurt. Wij laten ons niet tegenhouden door afstanden.

 

Een flora en fauna onderzoek nodig in Zeeland? Een quickscan in Limburg? Een soortenmanagementplan in Friesland? Ecologisch onderzoek in Noord-Holland? Geen probleem, voor ecologisch onderzoek komen wij gewoon bij jou langs. Wij werken door heel het land. Ben je van plan om te gaan verbouwen, renoveren, na-isoleren of slopen? Zorg voor deskundig ecologisch onderzoek.

Landelijk Ecologisch Onderzoek

Wij werken in:

 • Noord-Holland,

 • Zuid-Holland,

 • Zeeland,

 • Flevoland,

 • Utrecht,

 • Noord-Brabant,

 • Friesland,

 • Groningen,

 • Drenthe,

 • Overijssel,

 • Gelderland

 • Limburg. 

aniket-solankar-Eb_2ItJvcI8-unsplash.jpg

Bij verbouwingen, renovaties, na-isolaties en bij het slopen moet er volgens de Wet Natuurbescherming getoetst worden of je in aanraking komt met beschermde flora- en fauna in aanraking komt. Voor van ruimtelijke ingrepen is een ecologische quickscan nodig.

GettyImages-1077163340Artboard 3_edited_edited.jpg

Ruimtelijke ingrepen hebben effect op de aanwezige (beschermde) flora- en fauna. Het soortenmanagement plan wordt als grondslag gebruikt bij een gebiedsgerichte ontheffing. Het bespaard tijd en zonder een soorten-managementplan kunnen de ingrepen niet uitgevoerd worden.

alicja-gancarz-eyrGNVQu0KU-unsplash.jpg

Uhlelo biedt als enige in de markt een Eco-Check aan. Diplomatiek ecologisch advies, speciaal voor particulieren. De aanwezigheid van beschermde soorten in jouw gebied wordt in kaart gebracht, aangevuld met advies over de bescherming hiervan. 

20200601_042951.jpg

Het in stand houden van waterrijke  ecosystemen is complex en het hanteren van een goede ecologische waterkwaliteit is hierbij van groot belang. Laat je deskundig informeren over aquatische ecologie. Wij kunnen ondersteunen, adviseren en begeleiden bij elk project.

Rivierkreeft & reiger.jpg

Onderzoek naar exoten vinden wij belangrijk, hierbij kijken we naar het gehele ecosysteem. Bij Uhlelo hebben we een innovatieve kijk op exoten en ben je dus aan het juiste adres als je hulp nodig hebt bij het opstellen van bijvoorbeeld een managementplan.

nils-bouillard-Wqw32UCPYw8-unsplash_edited.jpg

Een soort inventarisatie is gebonden aan de seizoenen waarin de soorten actief zijn. Dit onderzoek wordt altijd uitgevoerd volgens de methode van het betreffend bevoegde gezag. Wij zullen waar nodig is innovatieve monitoringstechnieken inzetten om soorten te traceren. 

Remote sensing wordt gebruikt om een makkelijke en snelle manier van  verspreiding, dichtheid of bedekking van organismen in kaart te brengen. De techniek maakt gebruik van de spectrale signaturen van de organisme op aarde. Deze methode is erg waardevol. 

harmen _ work.jpeg

Onderzoeksresultaten verwerken is een tijdrovend maar cruciaal proces. Wij hebben veel ervaring met verschillende onderzoek variabelen. Het visueel in kaart brengen van de resultaten is onmisbaar. Wij kunnen je ondersteunen met de juiste analyse en weergave van de data.

DJI_0730_edited.jpg

Kom je er niet uit, weet je niet welk ecologisch onderzoek je nodig hebt in jouw situatie? Geen paniek! Wij helpen graag, ook voor vrijblijvend advies kan je gerust contact opnemen. Voor ieder ecologisch vraagstuk staan wij klaar, klein of groot. Ook voor particulieren.

bottom of page