top of page
fallopia-japonica-844620_1920.jpg

Wat we doen

Wij zijn actief in verschillende werkvelden binnen de ecologie; van innovatieve monitoring tot het schrijven van vergunningsaanvragen.

Wij ondersteunen, begeleiden en nemen het werk uit handen. Zowel voor particulieren als bedrijven, voor groot- en kleinschalige projecten. 

aniket-solankar-Eb_2ItJvcI8-unsplash.jpg

Bouwplannen? Grote kans dat je in aanraking komt met beschermde flora en fauna. Bijvoorbeeld met gierzwaluwen, huismussen of vleermuizen. Om door te gaan met de ruimtelijke ingrepen laat je een quickscan uitvoeren. Verplicht gesteld door de Omgevingswet.

GettyImages-1077163340Artboard 3_edited_

Het soortenmanagementplan wordt gebruikt als grondslag bij gebiedsgerichte vergunningen. Nodig bij ruimtelijke ingrepen. Het bespaart niet alleen tijd maar draagt ook bij aan de bescherming van de soorten.

DSC_0173.jpg

Nederland is een waterrijk land, het hanteren van een goede ecologische waterkwaliteit is van groot belang. Visstandsbeheer, natuurvriendelijke oevers, vismigratie, onderhoud en maaibeheer spelen een grote rol bij het beheer van deze wateren. 

Exoten Muskusrat.jpg

Onderzoek naar exoten, monitoring of een managementsplan? Wij kijken vanuit het gehele ecosysteem naar de complexiteit van exoten of uitheemse soorten. 

nils-bouillard-Wqw32UCPYw8-unsplash_edited.jpg

Een soorteninventarisatie brengt de verspreiding en dichtheid van de soorten in kaart brengen. Het geeft een compleet beeld van wat de mogelijke effecten van ingrepen op deze soorten zijn.

f.eu1.jwwb.nl_public_y_o_q_temp-dummksvxlkwkgzhuukut_mtk5b2_Remotesensing-Rijnstrangen.jpg

Remote sensing biedt een makkelijke en snelle manier om de verspreiding, bedekking of dichtheid van organismen in kaart te brengen. Doormiddel van een satelliet worden de signaturen van organismen op aarde gedetecteerd. 

harmen _ work.jpeg

Veel data verzameld, maar waar begin je? Welke tabellen of grafieken ga je gebruiken voor jouw project?  Of kom je er simpelweg niet aan toe om de data te analyseren? We delen graag onze kennis en ervaring in het analyseren en verwerken van onderzoeksresultaten.

DJI_0730_edited.jpg

Maatwerk advies of project nodig? Van innovatieve monitoring tot het schrijven van vergunningsaanvragen. Adviseren in de Omgevingswet en ontzorgen in het gehele proces. Kortom, wij ondersteunen, begeleiden en nemen het werk uit handen. 

bottom of page